BF42tr.com :: Türkiye'nin Battlefield Portalı :: BF1942 :: BF2 :: BF2142
 Anasayfa |  Forum  |  İzlediklerim  |  Güncel Konular  |  Yeni Mesajlar  |  Arama  |  Klanlar  |  Takvim  |  Üye Listesi  |  Profil  |  Özel Mesajlar |  Dosyalar |  Galeri 
Sonraki başlık
Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Önceki başlıkArkadaşına Haber VerDosya olarak kaydetPrintable versionÖzel MesajlarSonraki başlık
Yazar Mesaj
Hellcat

MesajTarih: 2/8/2008, 23:46  Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Dünden beri oynama fırsatı bulduğum Battlefield Heroes'un betası hakkında sizlere biraz bilgi vermeye çalışacağım.

Oyuna web üzerinden şifreyle eriştiğimiz ayrı bir sayfadan giriyoruz. Yapımcıların daha önce belirttiği gibi sanırım sadece bu kısımda reklamlar olacak. Sonra flash'la hazırlanmış bir arayüze geçiş yapıp karakterimizi oluşturmaya başlıyoruz (farklı isimlerde birden fazla asker yaratabilirsiniz). Royal veya National Army tercihinden sonra soldier-gunner-commando sınıfı arasından bir tanesini belirliyoruz. Customize başlığı altında karakterimizin genel hatlarını seçiyoruz (saç sakal rengi, tipi, deri rengi, vb.). Daha sonra oyunun RPG özelliği taşıyan kısmına geliyoruz. Karakterimizin sınıfına göre bazı özellikler standart olarak geliyor (örneğin commando için görünmezlik modu). Buna ek olarak başta bize verilen puanları harcayıp alabileceğimiz beceriler de var; birden fazla el bombası atabilme veya daha iyi nişan alma gibi.

Silahlar seçtiğimiz sınıfa göre belirleniyor; örneğin yine commando'da pistol ve dürbünlü tüfek arasından tercih yapmak gerekirken (her silahın farklı özellikte 2-3 çeşidi bulunuyor) soldier sadece makineli tüfek ve shotgun kullanabiliyor. Sanırım bu beceri ve silahlar kısmı full versiyonda çok daha çeşitlenecek. Ya da level atladıkça (evet level atlama var, oyuna RPG havası katılmış) yeni silahlar açılacak.

Karakterimizin tipini de kılık kıyafet, dövme, aksesuar, vb. onlarca kombinasyon arasından dilediğimiz gibi değiştirip oyuna giriyoruz. Beta'da gördüğüm kadarıyla 2 harita var, biri tank savaşlarının ağırlık kazandığı Seaside Skirmish, diğeri ise binalar ve dar sokaklarla dolu bir yer olan ve piyade savaşının ağırlık kazandığı Victory Village.

Espri unsuru oyuna fazlaca katılmaya çalışılmış. Örneğin otostop çekmek için karakterimize komut verdiğimizde (emote) eliyle işaret yapıp "hey, vrın vrıın!" gibi sesler çıkarıyor Smile Veya mouse'u ellemeyip bırakırsak askerimiz elindeki tüfeği gitar gibi kullanmaya başlıyor Smile Ölme animasyonları ya da karakterlerin ciddi yüz ifadesiyle oyuncular tarafından seçilen komik kıyafetlerin tam bir tezat oluşturması, kimin tarafından öldürüldüğünüzü gördüğünüzde tebessüm etmenize yol açabiliyor Smile Çevre ve araç grafikleri ise oyunun havası için yeterli ve şirin.

Level atlama kısmından bahsetmiştim. Oyunda bayrak aldıkça, düşman öldürüp görevleri tamamladıkça puan kazanıyoruz (başlamadan kendinize en fazla 3 görev belirleyebilirsiniz; 20 tank patlat veya tabancayla 10 asker öldür gibi görevler). Belli bir puana ulaşınca otomatikman bir sonraki kademeye (level) ulaşıyoruz. Görevleri tamamladığımızda ise ödül olarak birşeyler veriyor ama beta'da bu özellik henüz açık değil. Ayrıca yine betadan dolayı olsa gerek; level atlayınca herhangi bir karakter gelişim puanı vs. kazanamıyoruz.

Eksikler yok değil. En başta üçüncü kişi bakış açısından oynamak uzak mesafelerden hedefi tutturmada sıkıntı verebiliyor, ama oyun en baştan beri böyle duyuruldu yapacak birşey yok. Sadece dürbünlü tüfekte kamera FPS moduna geçiyor.

Fizikler eksik. En basitinden kullandığımız aracın rampadan zıplayıp düşmesi eski BF'lerde bile sanki daha iyiydi gibi geldi bana. Ayrıca araçlar hariç oyunda hiç birşey kesinlikle yıkılıp parçalanmıyor. Bad Company'i çıkartan firma Heroes için de benzer eklemeler yapabilirdi. Yıkılabilir bir çevre eğlence faktörünü artırabilecek unsurlardan biri olurdu bana göre.

İlk izlenimlerim bu şekilde. Oyun kapalı beta aşamasında olduğu için ekran görüntüsü alıp koymak yasak mı bilmiyorum. Gerekirse buraya yukarıda yazdıklarımı destekleyen görüntüler eklerim. Diğer türlü Pepo'nun başı ağrımasın Smile
ÇevrimdışıKullanıcı profilini gösterÖzel mesaj gönder
cjx

|=eS=|

MesajTarih: 3/8/2008, 00:31  Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Ön bilgiler için teşekkürler... Devamını bekliyoruzz Smile
ÇevrimdışıKullanıcı profilini gösterÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
Alican1992_
Uyarı : 1

MesajTarih: 4/8/2008, 17:38  Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bence bok gibi olmuş diğer bf serilerine göre Very Happy
ÇevrimdışıKullanıcı profilini gösterÖzel mesaj gönderE-Posta gönder
OGefr.Porta

|=eS=|
|FHtr|

MesajTarih: 4/8/2008, 21:18  Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

heroes u bekliyoruz Smile
ÇevrimdışıKullanıcı profilini gösterÖzel mesaj gönderE-Posta gönderYIMMSNMICQ
spookydream

MesajTarih: 7/8/2008, 12:18  Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

ben şimdiden heyecanlandım
ÇevrimdışıKullanıcı profilini gösterÖzel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
fotifoti

|FHtr|
|WWII|
WWII

MesajTarih: 7/8/2008, 18:56  Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

nie hep hellcat beta oynuyo ay şey yani

ve nie hiç bize koklatmıyo ühühühü
ÇevrimdışıKullanıcı profilini gösterÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etICQ
spookydream

MesajTarih: 8/8/2008, 16:29  Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

fotifoti demiş ki:
nie hep hellcat beta oynuyo ay şey yani

ve nie hiç bize koklatmıyo ühühühü

fotiyle ben ağlarız ama, EA bize de heroes oynat ay şey yani
ÇevrimdışıKullanıcı profilini gösterÖzel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
Hellcat

MesajTarih: 8/8/2008, 22:16  Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Tescilli beta tester olucam bu gidişle Smile
ÇevrimdışıKullanıcı profilini gösterÖzel mesaj gönder
fotifoti

|FHtr|
|WWII|
WWII

MesajTarih: 8/8/2008, 23:39  Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

bugidişle sadece beta oynıycaksın ay şey yani serverı kurunca banlıycam seni :p
ÇevrimdışıKullanıcı profilini gösterÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etICQ
coolen

MesajTarih: 22/5/2010, 20:31  Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Aylardir bakmiyordum yeni Gece haritaları roket adamlar(sanırım ücretli)falan eklemişler,Keyifli olabiliyor lakin zırt pırt bağlantı koptu delirtti beni bende bıraktım.
ÇevrimdışıKullanıcı profilini gösterÖzel mesaj gönderMSNM
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder Önceki başlıkArkadaşına Haber VerDosya olarak kaydetPrintable versionÖzel MesajlarSonraki başlık

Sonraki başlık
Önceki başlık